Jaglanka w MC+
- 6 łyżek kaszy jaglanej
- 1 szklanka mleka (zwykłe lub roślinne)
- 1 szklanka wody
- 1 łyżka oleju kokosowego
- 1 łyżka masła orzechowego
- 1/2 lub cała laska wanilii bez nasion
- 2 łyżeczki miodu (lub banan dla niemowlaków)
- opcjonalnie cynamon
Kaszę uprażyć 3,5min, 100 stopni, obroty 3, następnie opłukać w gorącej wodzie.
Do naczynia dodać kaszę, wodę, mleko, laskę wanilii i zagotować 15min, 100stopni, obroty 2.
Dodać olej kokosowy, masło orzechowe i zblendować 1min, obr.10.
Przełożyć jaglankę do misek i jak trochę przestygnie dodać miód.
Dla niemowlaka wersja bez masła orzechowego i miodu.
Inspiracja:
http://alaantkoweblw.pl/najzdrowsza-jaglanka-ali-i-antka-oraz-inne-propozycje-podania-kaszy-jaglanej/
Inspiracja:
http://alaantkoweblw.pl/najzdrowsza-jaglanka-ali-i-antka-oraz-inne-propozycje-podania-kaszy-jaglanej/
Komentarze
Prześlij komentarz