Jaglanka w MC+


  • 6 łyżek kaszy jaglanej
  • 1 szklanka mleka (zwykłe lub roślinne)
  • 1 szklanka wody
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 1/2 lub cała laska wanilii bez nasion
  • 2 łyżeczki miodu (lub banan dla niemowlaków)
  • opcjonalnie cynamon
Kaszę uprażyć 3,5min, 100 stopni, obroty 3, następnie opłukać w gorącej wodzie.
Do naczynia dodać kaszę, wodę, mleko, laskę wanilii i zagotować 15min, 100stopni, obroty 2.
Dodać olej kokosowy, masło orzechowe i zblendować 1min, obr.10.
Przełożyć jaglankę do misek i jak trochę przestygnie dodać miód. 

Dla niemowlaka wersja bez masła orzechowego i miodu.

Inspiracja:
http://alaantkoweblw.pl/najzdrowsza-jaglanka-ali-i-antka-oraz-inne-propozycje-podania-kaszy-jaglanej/

Komentarze

Popularne posty